Vannkopper !

Da har min lillevenn fått vannkopper. ikke så gøy for han , men er glad han fikk det nå. og ikke når han er eldre.

Har satt igang en spørsmålsrunde, men er ikke noen som spør om noe! Vet dere som leser har noe å spørre om. Bare spør, så svarer jeg så godt jeg kan.

Nå skal jeg øve på prøve, så vi for heller snakkes.

 
2 kommentarer - Mammarollen - 12.okt.2011 - 22:16 - Til toppen

Helgen..

I helgen så var jeg for det meste på jobb. Fredagen var jeg på kino og resturant med Adrian. Spiste god mat og så en bra film. Er godt med litt kjærestetid av og til. Lukas-Andrè er litt hostete og snufsete for tiden. Men håper det går over etter vært. Akkurat nå sitter jeg på skolen, vet ikke om dere har fått det med dere, men jeg har begynt på skole. Går på skole i Mosjøen, avd. Kippermoen. På helse og sosial. Stor trives i klassen og på denne linjen. Så er det noen år til jeg er ferdig, men det skal gå bra. Vi skal også begynne å flytte i ny leilighet om ikke så lenge. Så må på shopping en dag å handle inn ting til Lukas-Andrè, det blir da første gangen han skal sove for seg selv, på eget rom. Så må handle ting til rommet hans. Om 3 dager er han 10 månder, bare 2 månder igjen til desember, 13 desember. Tiden flyr avgårde. Har snart en 1 åring i hus.. Huff, hvor blir tiden av. ? Er det noe dere lurer på eller vi vilte om utviklingen hans, så bare spør.

Så svarer jeg i eget innlegg om det kommer mange spørsmål. Så still mange spørsmål ! og er det noe dere vil jeg skal skrive om så si ifra !

 
5 kommentarer - Mammarollen - 10.okt.2011 - 08:51 - Til toppen

Hei !

Ja, jeg har ikke blogget på en stund nå.. Er så mye som skjer for tiden. Jeg går for fult på skolen nå, og Lukas-André i barnehagen. Så er ikke så mye tid til bloggingen. Sist innlegg skrev jeg om astmaen til Lukas. Og, astmamedesinen bruker han dagli, den for morgen og kveld. Ventolinen er det skjeldent vi bruker. Nå har han fått to tenner, så nå pusser vi tenner morgen og kveld, han elsker det. Nå så er han snart 10 månder , tiden flyr avgårde. Han har lært mye nytt. Som jeg skal si noe om.

- Han viser hvor stor han er vær gang han får en brødbit i munnen, og når vi sier " sååå stor" ( bilde kommer)

- Han kan si mamma !

.Han vinker, prøver værtfall. Vær gang jeg drar fra barnehagen, så sier jeg hade å vinker, så vinker han tilbake.

- Han kan å krabbe,sitte, stå mot bordet og andre ting. Han går rundt bord, han løfter seg opp egentlig over alt å går.

- Han elsker brødskive med skinkeost og leverpostei.

- Nå så hater han middagsglassene for de på hans alder, han foretrekker heller 12 månders glassene, ja, han er ikke 1 år enda. Men jeg har snakket med helsesøster og det går helt fint.

-Han sover som regel natten igjenom, legger seg halv 9 også vekker jeg han klokken 6. han hater å vokne tidlig, men det er vi nødt til når jeg skal gå til barnehagen med han og selv ta skolebussen som går 07.10.

- Han lager grimaser når vi skal ta bilde av han.

- Han sitter i badebaljen ( MENS JEG SITTER VED HAN, selvfølgelig ) å plasker å leker.

 

Han kan egentlig ganske mye, og jeg skal  bli flinkere til å blogge nå ! Men har vært så mye å gjøre disse måndene.

Jeg stor trives på helse og sosial, og klarer meg fint på skolen med en liten baby, har bare fått karakterer som er veldig brae. Så er veldig stolt over meg selv, men så har jeg jo også verdens beste kjæreste som hjelper meg med gutten. Jeg og barnefaren er fremdeles sammen, og det kommer vi til å være.

Hunden vår elsker Lukas-André. De leker sammen og hun passer godt på han.Akkurat nå så har jeg høstferie fra idag og til mandag.. liten høstferi men men.

Får ikke til å rotere bildene av en eller annen grunn, men sånn gjør han for å vise hvor stor han er.

 

Her er vi på tivoli, veldig skeptisk i begynnelsen, men så elsket han det.

 

Flere bilder kommer ettervært. Skal bli mye flinkere til å blogge nå :)

Én kommentar - Mammarollen - 06.okt.2011 - 09:27 - Til toppen

lenge siden sist..

Vet jeg ikke er så utrolig flink til blogge, men blogg lysten er helt bort akkurat nå.

Gutten har endelig blitt frisk, etter noen harde netter og dager. Var på kontroll med han igår, for når han var syk så la han på seg bare 10 gram.. så måtte se om han hadde godt opp fint nå som han er frisk, å det gjorde han ! han for mye skryt. Beveger seg på gulvet som en racer og ler hele tiden. en sikkelig godklomp, med andre ord .

Han sjarmerer de fleste også, og det skjønner jeg utrolig godt. Han er jo den blid gutten. Til å med når vi lå på sykehuset og han var utslitt så smilte han som bare det. Når det gjelder astmaen så skal vi til barnelege ganske snart for å høre og får å få han sjekket.

Én kommentar - Mammarollen - 08.jul.2011 - 13:29 - Til toppen

Lillegull vokser og vokser...

Jeg har jo ikke blogget på en stund. Så dere som leser bloggen vet jo ikke hva lillegutt klarer lengre.

Når han var i slutten av sin 5´te måned så begynte han å åle seg framover på gulvet, nå når han nærmer seg 7 månder så er han en liten recer på gulvet, han åler seg utrolig fort. Han har også begynt med å prøve å løfte seg opp med hjelp av sengekanten, men får det ikke helt til enda. Det samme om vi setter vippestolen atme bordet, med ryggen mot kanten av bordet. så tar han begge armene opp å prøver å dra seg opp. Og av en merkelig grunn klarer han å komme seg ut av vippestolen og ned på gulvet, fatter fremdeles ikke hvordan han får det til. For han gjør det bare når jeg ikke ser. lille luringen. Nå så har han begynt å si " Maaammaaaaa mammmmaaammma maaaammaaa og dadddda dadddaaa" Er så gøy å høre, selv om han ikke mener det bevist kanskje at han sier mamma. Men jeg har begynt med det å svare ja, vær gang jeg hører antydninger til mamma ! :-)

og jeg merker på han at han forstår litt mere nå, om hva vi sier. Sier jeg nei, så kommer ett lite tegn  av surleppe. Og når vi synger ro ro til fiskeskjær og ror med han så ler han som bare det. Han er blitt mer bevist nå.

 

3 kommentarer - Mammarollen - 21.jun.2011 - 13:35 - Til toppen

Har ikke blogget pga...

Jeg har ikke blogget pågrunn av at sønnen min har vært innlagt på sykehuset og vært ut og inn fra legen en liten stund nå. Alt startet sist søndag, altså den 12. han fikk 40 i feber og brekte seg og kastet opp slim. Dro til lege på mandag og der fikk vi vite at det var vanlig forkjølelse. og øyekatar. Dette sa hun kom til å gå over av seg selv.. Jeg hadde mine aninger om at han hadde ørebetennelse og astma.. Nå på fredag så ble alt værre. Han brekte seg og fikk ikke i seg noe melk , men mye vann. Og 39.8 i feber. Han var veldig slapp. Ga han en paracet så sovnet han. Nå igår.. så spydde han, 3 ganger. Ringte 113 og fikk beskjed om å dra til lege. Når vi kom til legen så var det den samme damen som hadde vakt når vi var der på Mandag sist uke. Så hun fikk seg ett stor sjokk når hun var nødt til å gi han astma medesin. vi ble hentet med ambulanse og turen ble akutt.. Når vi kom på sykehuset i 2 tiden på natten var det mange prøver som sto på tur. Han fikk igjen astma mediesin og jeg fikk bekreftet mine tanker om ørebetennelse. vi sov ikke i det hele tatt i natt. Jeg lå våken å passet på og han ville ikke sove.

Så nå er vi kommet hjem, for i morgen er det kontroll med helsesøster og lege. så da skal jeg si at jeg vil ha han sjekket for astma og allergi. For jeg vil virkelig ikke til hun som sa det bare var forkjølelse igjen....

Gjør så vondt i hjertet å se gutten ha det vondt..

6 kommentarer - Mammarollen - 20.jun.2011 - 18:20 - Til toppen

Stem på gutten vår <3

http://www.lano.no/sok?search[_csrf_token]=&search[county_id]=17&search[frase]=Lukas-Andr%C3%A9

 

Setter stor pris på stemmer :)

16 kommentarer - Mammarollen - 07.jun.2011 - 13:41 - Til toppen

Oppdatering.

Jeg har ikke blogget på en stund og det har sine grunner.Dere som har lest bloggen min har hørt at jeg har prøvd å få kontakt med min far. Men det blir ikke noe av, for han og kjæresten hans avviser meg bare. Har sendt mange brev, men får aldri svar... Og 17 Mai så døde en god venninne av meg.. Så har ikke vært på topp i de siste ukene.+ at jeg har begynt å jobbe litt. så er ikke så mye tid til blogging da.

Men, lillegutt vokser og blir stor og sterk. Han åler seg framover på gulvet og kan komme seg utrolig langt, er så stolt av han. Han har tenner på vei opp og både jeg og helsesøster tror hjørnetanna kommer først, så det blir spennende å se.Han er en sikkelig blid gutt, men når han ikke får det som han vil så kommer surleppen og litt sutring. Ellers så er han kjempe blid. Og han vet allerede hvordan han skal få oppmerksomheten til personer, da snakker han høyt og når de ser på han så kommer det store smilet frem. Han blir en sikkelig hjerteknuser når han blir eldre.

Han er en sikkelig kose gutt og elsker å ligge i sengen til mamma og pappa å kose på morgenen. Å bade er det beste han vet tror jeg, han spruter irundt seg og ler. Så jeg tror jeg må ha på meg regntøy når han skal bades .

Han har også begynt å få smake på loff, da gir vi han en loffskalk som han sutter på lenge, og det syns han er veldig godt, værtfall når det klør i gommene.Kosegutten til mamma, her var han nettopp fylt 5 månder og om ikke lenge så er han 6 månder. Tiden flyger avgårde !!!

Ingen kommentarer - Mammarollen - 06.jun.2011 - 11:10 - Til toppen

My beloved son...

 Mamma elsker deg ubeskrivelig mye <3

Ingen kommentarer - Mammarollen - 13.mai.2011 - 13:38 - Til toppen

5 Månder idag!

Idag "fyller" gutten min 5 månder! Tenk at det er 5 månder siden min lille baby gutt kom til denne verden, husker dagen som om den var igår. Tiden går så utrolig fort. Savner den lille lille kroppen på 2360 gram som ligger å sover på mammasfang. Nå så har han ikke tid til å ligge på fanget mitt, nå så vil han helst ligge på gulvet å rulle rundt omkring og leke med babygymmen. Og på onsdagen så holdte han flasken selv, han holder den ikke hele tiden selv, men når han ligger på rygg da klarer han å holde selv. Er så stolt av gutten min. På tirsdag har jeg bursdag og da skal det feires med å gå i tog. Og senere engang skal jeg feire bursdagen min med venner. Men tror ikke det blir riktig enda.

 

Beklager for ingen bilder, men kameraet mitt funker ikke helt som det skal så får ikke lagt ut noen nye bilder.

2 kommentarer - Mammarollen - 13.mai.2011 - 09:08 - Til toppen

Er ikke den flinkeste til å oppdatere.

Nei, jeg er ikke så flink til å oppdatere. Men har mistet litt lysten på å blogge. Er jo så fint vær ute og har hatt det travelt opp med å flytte ting inn dit vi skal bo. Og om dagene så er jeg hjemme og koser meg mens Adrian er på jobb.

Lillegutt vokser så utrolig fort. Nå så har han funnet ut at å sutte på tommelen er utrolig godt, akkurat slik jeg gjorde når jeg var lita. Han er også utrolig sterk. Når han sitter i vippestolen så bøyer han seg fremover sånn at han sitter helt strak i ryggen. Også når han sitter i fanget til noen. Så bøyer han seg frem og sitter der. Litt støtte trenger han enda, men guud så fort han vokser. Han har begynt å bli veldig urolig på natten også nå, legger han på ryggen og etter en stund har han rullet på magen.

Han er også blitt en sikkelig tv slave. Vist tvn står på og vi sitter i sofaen så er det dit han skal se. hele tiden. Vil ikke at han skal se så mye på tv, men det blir litt tv titting. Han har også begynt å sitte sånn smått i sportsdelen på vognen. Men ikke for å gå turer. bare når vi sitter ut i det fine været.

Men det er en ting jeg lurer på, vi har faste rutiner på gutten vår, han legger seg klokken 20.00 - 20.30. Men vær natt så vokner han kvart på 4. Han er ikke spesielt sulten heller drikker bare noen få ML. Han får litt grøt og melk før legge tid. Og han sover 2 ganger om dagen som varer som regel 1 time. Hvordan kan jeg få vent av han at han vokner så tidlig på morgenen ? Er ikke så gøy å starte dagen da, ikke at vi gjør det heller. Gir han litt mat også sover han til halv 9.

 

Bilder kommer senere, nå voknet lillegutt :-)

2 kommentarer - Mammarollen - 26.apr.2011 - 11:38 - Til toppen

HJELP TRENGER VIRKELIG RÅD NÅ !

Lillegutt våknet inattt å brekte seg og hostet pga slim.. Til vanlig så sover han 3 timer på dagen . Men nå idag har han sovet bare 1 time til sammen. Når han akkurat har klart å sovne så vokner han i stor skrik og brekker seg pga slimet. Han "kastet" opp slim og da kom det fra både nese og munn.. så vist noen har råd.. så tar jeg gjærne imot. blir vell til at jeg ringer legevakten

15 kommentarer - Mammarollen - 06.apr.2011 - 22:01 - Til toppen

Da har..

Da har vi flyttet. Har ikke kommet helt i orden enda, men det blir . Jeg har flyttet til en liten koselig plass med navnet Trofors. Her kommer Adrian ifra og han har fått seg jobb. Skulle egentlig begynne å jobbe fra 1 mai av, men han får begynne allerede imorgen. I helgen så er det bursdagselskap for lillebroren til Adrian så da skal det feires. Neste helg så skal Adrian nedover til Tustna igjen for å hente resten av flytte lasset med min kjære onkel som er så snill å hjelpe til.

Lillegutt vokser så utrolig fort! Utvikler seg mer og mer for vær dag som går, smelter virkelig mamma hjertet mitt.Legger med et UL Bilde av lillegutt, ser at han faktisk er veldig lik seg den dag idag <3

Én kommentar - Mammarollen - 05.apr.2011 - 13:28 - Til toppen

Oppdatering.

Klarte rett og slett ikke å holde meg unna bloggen.. er blitt en liten del av hverdagen.

 Det har skjedd veldig mye i det siste. Adrian har fått ny jobb så vi skal flytte 12 timer unna der vi bor nå. Vi flytter vell iløpet av neste uke. Så nå har jeg pakket alt ned i esker. Gleder meg til å flytte å starte på nytt med min lille familie. Selvfølgelig blir vell litt vankselig når jeg da blir så langt bort fra min mor.. Men tror nok jeg klarer det :)

Lillegutt vokser så utrolig fort. Sist vi var på kontroll, da var det jo 3 mnd kontroll å da var han 58,2 cm lang 40 i hodeomkrets og 4890 gram. Vokser så fort! Igår så lå han på magen på leketeppet sitt å plutselig så snur han seg. La han på magen flere ganger for å se om han gjorde det igjen, å det gjorde han. Så stolt !

Nå så har han fått rutinene inn også, ordner til kvelds klokken 20.00, så er det mat og  kos. Så legger han jeg i sengen med kosekluten sin, synger to sanger for han " har en drøm" og " tir na noir" Så sovner han. Så sover han til halv 8 på morgenen så da står vi opp.

Elsker virkelig mamma tirvelelsen. I spm runden jeg hadde så var det noen som lurte på om jeg kunne legge ut bilder . å det kan jeg gjøre når vi har flyttet.

 

Og for de som lurer på hvordan det går med meg og faren min så skal han ta kontakt, når vet jeg ikke. Men vi får vente å se :)

Venter i spenning værtfall :)

 

3 kommentarer - Mammarollen - 01.apr.2011 - 11:21 - Til toppen

Tror jeg ...

Takker for meg når det kommer til blogging, kanskje kommer jeg tilbake. Det vet jeg ikke.

Men er så  mye som skjer nå for tiden, så trenger tid med min lille familie. Jeg kommer kanskje med ett innlegg nå å da... men ja..

Lillegutt har det værtfall bra og han vokser. Nye ting som skjer vær dag! :-)

2 kommentarer - Mammarollen - 28.mar.2011 - 08:40 - Til toppen

Svar på spørsmålsrunden

Hvordan fikk han navnet Lucas?
- Han fikk vell navnet Lukas ? André fordi jeg liker Lukas utrolig godt og André. Så ville bruke di to navnene og da ble det Lukas-André.

Hva har du tenkt å gøre fremover? Skaffe deg jobb, gå skole..
- Jeg har søkt meg inn på skole og vist jeg ikke kommer inn på skole så blir det vell jobb. Lillegutt skal i barnehage til høsten, men han skal ikke vær dag.

Synes du han ligner mest på deg eller Adrian?
Akkurat nå så er han veeeldig lik meg, men når han ble født så var han prikk lik Adrian.

Hvem synes andre han ligner på?
I begynnelsen så syns ALLE at han lignet på Adrian, men nå så er det mest meg. Men ser godt at Adrian er faren også.

Hvilken kirke døpte dere Lucas i?
Han ble døpt i Gullstein kirke på Tustna, som ligger i møre og romsdal.

Skrek han under seremonien?
- Han sov når vi kom til kirken, men når vi skulle bære han opp så skrek han helt til alt var ferdig.

Har du fått kontakt med faren din?
- Nei, det har jeg desverre ikke enda. Men snakker nesten vær dag med onklene mine på pappa sin side :)

Kan du vise hva lucas har i klesskapet sitt?
Ja, det kan jeg godt gjøre, men det får bli når vi kommer hjem igjen.

Og bilder av rommet hans?
- Ja :-) Han ligger på samme rom som oss nå for øyeblikket, men det går :)

Hvordan går foreldrerollen som mor?
Jeg stortrives som mor, er jo tøft til tider. Men jeg må virkelig si at jeg elsker denne rollen!
Han er en utrolig skjønn og god. Og jeg vil påstå og si at jeg klarer den kjempe bra :-)

Hvor kommer du i fra, og hvor bor du nå? hus, leilighet?
-Jeg vokste opp på smøla som ligger i møre og romsdal, nå så bor jeg på Tustna som er en ferge tur unna smøla. Jeg bor i en kjellerleilighet.

Hvor er kjæresten din i fra? Hvor gammel er han?
Adrian kommer i fra Trofros som er i Nord-Norge. Men flyttet hit for 3 år siden. Han blir 21 i år :)

Hvilken utdanning skal du ta, i din fremmtid?
- Jeg skal enten fullføre Media linjen for å bli fotograf eller så skal jeg bli helsefagarbeider. Jobbe med folk som trenger hjelp, eller jordmor :)

 

 

4 kommentarer - Mammarollen - 21.mar.2011 - 18:11 - Til toppen

på fredagen fikk lillegutt sprøyter..

På fredagen var det tid for 3 månderskontroll. Han hadde ikke lagt på seg så mye, men dette kan jeg legge ut senere :)

Den første sprøyten han skulle ta så hadde han begynt å skrike før vi tok sprøyten, for han liker ikke i det hele tatt å ligge på fanget og når jeg holdete fast foten hans så ble det bare værre. Den andre sprøyten skrek han så utrolig mye at jeg holde på å fikk tårer. Han var helt knall rød i annsiktet. Men litt kosing av mamma etter på så gikk det bra.

Senere den kvelden så fikk han veldig mye feber og gråt hele kvelden. Ga han paracet, men det hjalp ikke før en gooood stund etter. Og spiste veldig lite. Så måtte gi han litt sukkervann. Men igår og idag har han vært i kjempe form den skjønne gutten min!

 

Svarer på Spørsmålsrunden i morgen !:-) Så fortsett å spørre :-D

Ingen kommentarer - Mammarollen - 20.mar.2011 - 16:07 - Til toppen

HJELP!

Helt siden lillegutt ble født så har han ALLTID gråtet før han sovner, det er kontstant. Uannsett tid på døgnet ! Nå så begynner jeg å bli veldig sliten av det. Så har noen tips ? eller noen som har opplevd det samme ?

All tips mottas med takk :-D

5 kommentarer - Mammarollen - 16.mar.2011 - 13:45 - Til toppen

30 Dagers; Bli Kjent - Utfordring og barndåp !

Idag var barndåpen og alt gikk kjempe bra . Gutten sov når vi kom til kirken, og akkurat i det vi skulle gå opp ved alteret så våknet han.. Så da ble det mye skriking, så jeg gikk på bakrommet å varmet flaske å ga han mat. Ellers så har han sovet i hele dag nesten, men merker at han ikke sover så godt med mange folk rundt han. og han er jo sliten han og stakkars. så han sloknet med en gang han hadde fått mat og vi la han i sengen. Bilder kommer når jeg får bildene, for jeg hadde ikke med camera siden cameraet mitt ikke funker. Så mamma tok bilder for meg. Han fikk mye penger! og mye annet fint. Skriver litt om det senere med bildene :)

 

Dag 1 - Fortell om forholdet du er i eller om singeltilværelsen

Jeg er da sammen med Adrian ,vi ble sammen 21 oktober 2009. Så dette blir vårt 2  år sammen. det var vell kjærlighet med første blikk. Etter det så har vi opplevd mye godt sammen, men også mye vondt. Men vi har klart oss igjenom det meste. Jeg er utrolig glad for at jeg traff han, han er så utrolig god hjertet. De som ikke kjenner oss, og når vi begynne å kødde. Så tar de oss alltid alvorlig, for vi kan være ganske frekk med hverandre, men vi vet begge at vi ikke mener noe med det. Men det tror fort andre.

Jeg er utrolig glad i Adrian og det vil jeg alltid være. <3

 

 

Dette er utfordringen:
Dag 1 - Fortell om forholdet du er i eller om singeltilværelsen
Dag 2 - Hvor vil du være om 10 år?
Dag 3 - Ditt syn på narkotika og alkohol
Dag 4 - Ditt syn på religion
Dag 5 - En del av livet ditt du ikke savner
Dag 6 - Skriv 30 interessante fakta om deg selv
Dag 7 - Stjernetegnet ditt og om det passer personligheten din
Dag 8 - En tid når du var tilfreds med livet ditt
Dag 9 - Hvordan du håper fremtiden vil være
Dag 10 - Diskuter din første kjærlighet og ditt første kyss
Dag 11 - Sett iPoden/iTunes på shuffle og skriv ned de 10 første sangene
Dag 12 - Beskriv dagen i punkter
Dag 13 - Et sted du vil flytte til eller besøke
Dag 14 - Ditt tidligste minne
Dag 15 - Dine favorittblogger
Dag 16 - Ditt syn på populærmusikk
Dag 17 - Høydepunkter og nedturer det siste året
Dag 18 - Hva tror du på?
Dag 19 - Fortell om familien din
Dag 20 - Hvor viktig synes du at utdanning er?
Dag 21 - En av favoritt tv-seriene dine
Dag 22 - Hvordan har du forandret deg de to siste årene?
Dag 23 - Bilder av fem attraktive kjendiser
Dag 24 - Favorittfilmen din og hva den handler om
Dag 25 - En som fascinerer deg og hvorfor
Dag 26 - Hva slags mennesker tiltrekkes du av?
Dag 27 - Et problem du har
Dag 28 - Noe du savner
Dag 29 - Mål for de neste 30 dagene
Dag 30 - Oppturer og nedturer den siste måneden

Én kommentar - Mammarollen - 06.mar.2011 - 23:01 - Til toppen

hjelp..

Lurer på en ting, Lukas-André har ikke bæsjet på to døgn nå.. Tidligere byttet jeg ofte. Men nå er det ingenting. Er dette normalt ? Det virker ikke som han blir plaget med det, han plages jo med luft i magen, men det kommer ut. Begge veier. Men ikke bæsj.. Noen som vet noe om dette ? jeg ser at han presser og tar i, men det kommer bare luft. Han spiser mye og han får bare MM.

8 kommentarer - Mammarollen - 31.jan.2011 - 12:29 - Til toppen
hits