Nå er jeg hjemme..

Ja, nå er jeg blitt sendt hjem.. Skal på registrering to gang i uken og UL 1 gang i uken.. Helt fram til fødselen, under fødsel så må jeg få pencelin(aner ikke hvordan det skriver) igjenom en venflon i handen min..Jeg har urinveisinfeksjon og noe annet rart, husker ikke helt hva det var, men det var ikke farlig for meg men barnet under fødsel. Så nå framover skal jeg ta tabeletter 4 om dagen i 1 uke. Jeg får bare ligge å slappe av så godt jeg kan fortalte jordmor, for fødselen kan starte når som helst :) Så da er det bare å ligge å vente.

3 kommentarer - Mamma - 30.nov.2010 - 20:04 - Til toppen

Statusrapport 37+1

Termin: 22 Desember
På vei: 37+1
Igjen til termin: 23 dager
Kjønn: Fikk vite det sist ferdag, men blir hemmelig ;-)
Utålmodig: Ja
Hodet ned: Kommer hode lengre ned nå så kommer det ut, ligger helt i åpningen på 2 cm.
Aktivitet innenifra: Veldig ofte..
Bestemt navn?: Jepp :)
Vektøkning: 10 kg
Barnerom ferdig:Nei, barnet sover på samme rom som oss i begynnelsen.
Alle innkjøp ferdig: Ja!
Strekkmerker: Puppene og litt på magen.
Melk i brystene: Jepp
Om fødselen: Gleder meg, men også veldig skeptisk
Oppegående: Nei, har ligget på sykehuset i over en uke nå. så sier seg selv..
Sulten?: Jepp. Spiser frokost,lunsj,middag og kvelds :)
Noen matkikk?: Ikke noe..
Hode festet?: Jepp,
Kynnere?: Ja,
Tungt?: ja, har ikke sjans til å bøye meg ned lengre.
Høygravid?: Jepp :)
Vann i kroppen?: Jepp..
Neste kontroll?: Blir sjekket sånn ca vær dag.
Sykehusbaggen: Den ble aldri pakket.. men har det jeg trenger nå.

7 kommentarer - Mamma - 29.nov.2010 - 18:41 - Til toppen

1 uke siden..

Det er en uke siden jeg ble innlagt, og er enda ikke kommet noe lengre.. Er så frustrerende. Smertene er her enda, idag prøvde jeg å være med på citysyd med mamma og adrian. Klarte litt, men til slutt sa det stopp..

I det siste har jeg også blitt plaget med sikkelig hodepine og jeg har besvimt en del ganger noe som ikke er bra for ungen..Så jeg snakket med en lege idag, og imorgen bestemmer de om de skal sette meg igang eller ikke. Gjør de ikke det så blir jeg uansett liggende her helt til babyen kommer fikk jeg beskjed om, så spurte jeg hvorfor og det har jeg egentlig ikke fått svar på. De sier jo at det ikke er noe galt med babyen .. Men jeg kan jo begynne å lure når de vil ha meg her helt til ungen kommer. Den er jo veldig liten i vekst. Men så er ikke jeg og adrian de største heller akkurat..

Trodde aldri det skulle bli sånn som dette, men jeg tok feil.. Jeg tror faktisk jeg er den eneste som ligger her på pasient hotellet på barselavdelingen som er gravid enda, er så mange søte barn her å gleder meg til å få møte babyen vår også.

 

Det er bare å fortsette å tippe kjønn ;-) Det blir avslørt når babyen kommer til :)

 

 

8 kommentarer - Mamma - 27.nov.2010 - 23:57 - Til toppen

Magebilde 36+5Føler meg ganske så stor nå, pluss magen henger vedig langt ned.. Så er tungt å gå, får ikke til å sitte heller..

Var på UL idag, og ungen har det bra,alt var fint. vi så også at hodet til babyen vår ligger helt neddi åpningen, så er bare å vente på riene egentlig.. Har jo 2 cm åpning, men vil liksom ikke bli mere enn det..

5 kommentarer - Mamma - 26.nov.2010 - 23:20 - Til toppen

Skal ligge her helt til barnet er kommet.

Ja, det er ikke noe som skjer. Jeg er sliten etter alt det som har skjedd i det siste. Jeg får alt for mange beskjeder og til syvende og sist stemmer det ikke det jeg først får beskjed om, de sier så mye forskjellig.

Men en ting er de faktisk enig om at det blir ikke AKTUELT at de setter i gang fødselen, så da mener de vell det at jeg skal slite meg ut med disse smertene til barnet skal ut, slik at jeg ikke har krefter igjen til å ta vare på barnet etterpå og i værstefall kan det da bli keisersnitt. De sier så mye forskjellig og det blir jeg også sliten av. Ikke bare av smertene jeg har men av de.

Nå så er jeg flyttet til pasienthotell og her blir jeg til ungen er kommet.. Så får bare ligge her da. Håper jo ungen vil komme snart, men er jo bra for den til lengre den ligger der. Men helsa mi tåler snart ikke mer smerte...

 

blir så frustrert,sliten og lei... Skriker mine modige tårer vær kveld for jeg er så sliten... Og det er jo ikke bra at jeg er sliten heller, det sliter jo på barnet..

 

Men nå skal jeg prøve å sove litt, har ikke sovet sikkelig siden torsdag...

9 kommentarer - Mamma - 24.nov.2010 - 21:13 - Til toppen

Ligger her enda...

Enda så ligger jeg her med smerter og stikkinger.. Men får bare ligge til ungen vil ut.. Ungen vil jo ut, for den har vist kommet forbi alle punktene i bekkenet som kan være smerte.. Så den ligger godt neddi og hodet er godt festet.. Så er bare å vente. Får heldigvis å gå litt rundt omkring her i tr.heim også.. Når jeg ikke har vondt, selvfølgelig..

 

Én kommentar - Mamma - 23.nov.2010 - 19:44 - Til toppen

Foresten jeg vet hva det blir nå...

Men holder det hemmelig til den lille er ute ;-) men dere kan jo tippe på hva det blir ;-)

9 kommentarer - Mamma - 22.nov.2010 - 19:04 - Til toppen

Ligger her fremdeles

Enda så ligger jeg her... Ikke noe forandring.. Men alle legene sier forskjellige ting, så jeg mister motet snart..

Er rett og slett lei.. Skal holde dere oppdatert så mye som mulig. Er foresten veldig døgnvill, så ja...

Ingen kommentarer - Mamma - 22.nov.2010 - 18:56 - Til toppen

Har ligget på sykehus siden fredag..

Ja, jeg ligger på sykehus i tr.heim og venter på at den lille skal komme. Har hatt rier siden fredag. Riene er ikke hele dagen men når de først kommer så kan jeg fortelle det at de er JÆVELIG vonde.. Har 1-2 cm.. Det har jeg hatt siden fredag , så kjenner jeg begynner å bli lei.. Ungen er ikke kommet enda, og det tar vell sin tid.

Beklager for lite innlegg men skal prøve å slappe av litt.

7 kommentarer - Mamma - 22.nov.2010 - 00:16 - Til toppen

Dagene går så fort..

Er helt utrolig hvor fort dagene går.. Syns ikke det er så lenge siden jeg hadde 10 uker igjen, men nå så er det 5 uker igjen.. Utrolig hvor fort det går.

Idag har jeg ikke gjort noe, for jeg klarer rett og slett ikke. Har hatt smerter i korsryggen i hele dag, sterke kynnere og en del stikkinger i underlivet. Smertene kommer og går. Og når de først kommer er de vonde.  Og det kjennes ut som jeg må på do hele tiden, men når jeg går på do er det ingen ting.. Utrolig plagsomt.. Lillegull har det bra værtfall, sparker som bare det. Og når magen strammer seg når jeg har kynnere så ser du godt hvor babyen ligger, isted så såg jeg godt hvor ungen lå. Utrolig arti egentlig :p

Føler at dette ble ett veldig klage innlegg. Men er det noen som kan hjelpe meg, kan smertene som jeg har hatt de siste dagene vær et tegn på at noe skjer ? eller skal det være sånn helt til ungen er ut ?

7 kommentarer - Mamma - 17.nov.2010 - 17:17 - Til toppen

Smertene er her enda..

Enda så sliter jeg med smertene, som har nå vært her siden søndagen.. Ikke faen om de gir seg.. Beklager ordbruken, men dette tar livet av meg. Er stakkars Adrian som må gjøre det meste nå, nå som jeg ligger halv død i sofaen med smerter. Sov også utrolig dårlig i natt også.. Så tror ikke dette har tenkt å gi seg før ungen er ute jeg..

Er det noen flere som har hatt det sånn og er det noen som har noen råd å gi meg, som kanskje får bort smertene litt ?

Akkurat nå så lager Adrian muffins til meg, nam. Mens jeg nylig har sett Turnuslegene som går på TvNorge. Der er det faktisk en turnuslege som er på Trofors, der Adrian kommer ifra. Så er litt gøy og se. Jeg har vært der mange ganger selv, så er litt spennende og se om man ser noen man kjenner. Så jeg gleder meg til neste gang, da skal turnuslegen på den lokale puben. Gleder meg til å se det ;-)

 

 
4 kommentarer - Mamma - 16.nov.2010 - 21:30 - Til toppen

Sitter i sofaen med fult av puter irundt meg...

Siden igår, har jeg hatt store smerter i korsryggen og ribbeina. Når jeg voknet i mårrest klarte jeg nesten ikke å puste, pga smertene i ribbeina. Adrian fortalte meg også det at jeg hadde ligget å vridd meg i smerter også.. Så håper virkelig at disse smertene gir seg, må sitte med mange puter i rundt meg, mellom ryggen og sofaen og på sidene.. Dette er virkelig ikke noe godt.. Ungen har ligget å presset seg opp i ribbeina og ned i bekkenet i hele dag, disse smertene er ikke gode i det hele tatt. Kanskje det er noe på gang snart ? hm.. Ikke vet jeg, begynner værtfall å bli rimelig lei av disse smertene. Prøvde å ligge i badekaret også isted, men det det hjalp ikke.Så får håpe det går bedre ettervært. Nå skal jeg få kjæresten til å lage mat til meg og en kopp kakao :-)

 

Vi snakkes :-D

5 kommentarer - Mamma - 15.nov.2010 - 22:48 - Til toppen

Statusrapport 35+0

Termin: 22 Desember
På vei: 35+0
Igjen til termin: 5 uka +/-
Kjønn: Vet desverre ikke :(
Utolmodig:Ja !
Hodet ned: Jepp.
Aktivitet innenifra: Ja, vær eneste dag :p
Bestemt navn?: ja, men forblir hemmelig
Vektøkning: ca 10 kg (sist jeg var på kontroll)
Barnerom ferdig: Skal sove inn på vårt rom først.
Alle innkjøp ferdig: Ja :)
Strekkmerker: Ja, men mest på brystene
Melk i brystene: Råmelk.
Om fødselen: Gleder meg.
Plager: Bekkenløsning,rygg og hofter.
Oppegående: Ja, føler meg ganske oppegående
Sulten?: ja.
Noen matkikk?: Knekkebrød med leverpostei.
Hode festet?: Tror ikke det.
Kynnere: Har jeg en god del av .
Tungt: Nja, litt..
Høygravid: Jepp :D
Vann i kroppen: Ja, litt.
Neste kontroll: 23 November :)

5 kommentarer - Mamma - 14.nov.2010 - 10:01 - Til toppen

Snart høygravid.

Nå er det faktisk 1 time til jeg er høygravid :p Er ikke det når det er 40 dager igjen til termin da ?:)

Værtfall, jeg har hatt store plager med korsrygg,hofter og bekkenet i det siste! så håper virkelig at det gir seg snart.For hjelper ikke å stå i dusjen akkurat. Idag har det også vært veldig lite liv i fra gullet.. Men kjenner det nå når det nærmer seg leggetid at da skal vi sparke og slå. Kjenner også at gullet presser en god del nedover mot bekkenet, noe som ikke er så fult så behagelig. Nå har jeg vakset de fleste babyklærne, mangler en del. OGSÅ skal jeg få ordnet kameraet på mobilen og på digitalt kameraet sånn at jeg får tatt bilde og lagt ut til dere :)

Jeg kjenner faktisk nå at tiden går veldig fort.. Trodde at jeg var bare 33 uker på vei jeg, men kjæresten fortalte meg at neida, du er i uke 34, bra noen har kontroll.. Hodet er ikke på rett plass det heller akkurat :p

 

Bilde av meg og fadderbarnet mitt :) Sommeren 09 :)


2 kommentarer - Mamma - 10.nov.2010 - 23:07 - Til toppen

Utfordring!

Har blitt utfordret av alenemamma92.blogg.no :-)

Utfordringen lyder slik:
1. Skriv 10 ting om deg selv
2. Legg ved et bilde av dine beste minner, og skriv om det
3. Legg ut et bilde du liker, og fortell hvorfor
4. Legg ut et bilde du ikke liker, og fortell hvorfor
5. Så utfordrer du 5 til

 

Nr 1.

- 17 år.

-Er gravid for første gang.

- skal bli fotograf.

-hater matte.

- Elsker å synge.

- Jeg bryr meg av og til for mye om de irundt meg, glemmer helt meg selv.

-Jeg liker å ta bilder av naturen.

-Jeg har friår.

-Jeg er utrolig følsom.

-Blir fort sjalu

( Kommer ikke på noe bedre ;-) )

Nr.2

.

Første gangen vi fikk se gullet vårt <3

 

nr3Jeg liker ikke bare dette bilde, men elsker det på en måte. Jeg elsker å være med sjøen, det får meg til å slappe av. Når jeg ser på sjøen så er tankene mine klarere. Jeg husker jeg var mye ved sjøen når jeg fann ut at jeg var gravid. Og jeg elsker å være på sjøen i båt og seile ! Er født og har vokst opp ved sjøen, så jeg elsker det !

 

nr4Jeg hadde fotoprosjekt , og skulle ta realitet bilder( Det er ikke en ekte pasient!) Så jeg ble med moren min på jobb og tok bilder av forskjellige ting der :) derfor jeg missliker dette bilde er fordi det er sprøyte.. Jeg hater sprøyter.. Blir svimmel av å se på en...

 

JEG utfordrer de som tar imot utfordringen :)

Én kommentar - Hverdagen - 09.nov.2010 - 20:44 - Til toppen

Statusrapport og magebilde 34+1Termin: 22 Desember
♡ På vei: 34+2
♡ Igjen til termin: 6 +/-
♡ Kjønn: Det vet vi ikke..
♡ Utålmodig: Jepp.
♡ Hodet ned: Jepp, og det blir vell ned til den kommer ut :)
♡ Favoritt truse: hotpants/hipsters
♡ Aktivitet innenifra: Masse bevegelser og harde spark.
♡ Bestemt navn: Jepp, det har vi, men forblir hemmelig en stund til :)
♡ Vektøkning: 10 kg
♡ Vann i kroppen: Ja, litt.
♡ Kynnere: Har jeg vær eneste dag.. Noe som jeg begynner å bli lei av..
♡ Humør: Er utrolig svingete
♡ Innkjøpsrapport: Alt det viktigste er i hus nå :)
♡ Strekkmerker: Ja, mye på brystene. Begynner å få noen småe på magen.
♡ Melk i brystene: Bare rå melk.
♡ Om fødselen: Gleder meg, men gruer meg litt også..
♡ Plager: Smerter i korsryggen,kynnere og bekkenet
♡ Oppegående: Nåååja.. Er vell egentlig ikke det :p
♡ Sulten: Er veldig sulten, men blir alt for fort mett.
♡ Matkick: Ikke noe nå egentlig.
♡ Neste kontroll: 23 November
♡ Barneromstatus: Sover på samme rom som oss i begynnelsen.
♡ Sykehusbag pakket: Nei, men har begynt å tenke på den.

 

8 kommentarer - Mamma - 09.nov.2010 - 13:32 - Til toppen

Tusen takk for svarene :)

Tusen takk for alle svarene. :)

For sikkerhets skyld så kjøpte jeg sånn spesial ting idag i kristiansund. Skulle dit uansett for å besøke kjæresten på sykehuset.. stakkars gullet. Håper du blir frisk snart ! Nå så skal jeg se på hotel cæsar og vente på at maskin nr 3 med babyklær skal bli ferdig :)

Ingen kommentarer - Mamma - 08.nov.2010 - 19:14 - Til toppen

HJELP!

Jeg skal vaske lammeskinnet som gullet får. Men MÅ man bruke sånn spesial middel for å vaske det ? eller går det greit med vanlig vaskepulver?.. HÅPER PÅ SVAR !!!

6 kommentarer - Mamma - 08.nov.2010 - 12:43 - Til toppen

Vasker første maskinen med babyklær.

Da har jeg startet vaskingen av babyklær. Så gleder meg til å henge opp og legge på plass. Kunne ha lagt ut bilder, men kameraet på mobilen min funker desverre ikke og jeg har klart å rotet bort laderen til kameraet mitt.. Men det blir :)

I det siste har formen vært helt forferdelig. Har kynnere vær eneste dag, så kanskje et tegn? gullet presser seg værtfall nedover bekkenet og det kjennes. Klarer heller ikke å sove godt om nettene lengre, har så vondt når jeg skal legge meg.. Men håper barnet blir inne en stund til værtfall.

Akkurat nå sitter jeg i sofaen med en kopp kakao og ser en film på kanal fem, som heter Hånden som rører vuggen. Så den skal jeg fortsette å se helt til maskinen er ferdig :)

 

Kommer magebilde etter vært, magen har forandret seg en del, henger lengre ned og er veldig spiss og rund. Så dere får vente og se:)

2 kommentarer - Mamma - 07.nov.2010 - 21:35 - Til toppen

Blir frustrert !

Det er vell kanskje ikke så mange som har hørt om dette, men her jeg bor. Eller ikke her jeg bor, men nærmeste by, Kristiansund (der nærmeste sykehus for meg ligger) og Molde, har en sykehusstrid ! Og den går ut på å stenge ned fødeavdelingen -barneavd og akutt i Kristiansund og flytte det til et større sykehus i Molde. Som er nesten 2 timer unna de som ikke bor i kr.sund. OG det er jeg helt i mot !! Sykehus striden har holdt på en stund og den kommer heller ikke til å slutte.Jeg blir rett og slett frustrert ! Leste ett intervju i Tidens Krav(lokal avis. Tk.no) at en styreleder mente at det beste argumentet han kunne komme med var at det skjedde flere fødsler i molde enn i Kristiansund!! Hvordan kan han si at det er det beste argumentet?! JO , fordi han ikke har noe bedre å komme med !! Det har vært en stor demonstrasjon utenfor kristiansund sykehus der det nesten møtte opp opptil flere tusen tror jeg det var , husker ikke helt nøyaktig..

Hvordan mener de at vi ungdomene vil fortsette å bo uten for kr.sund når akutt og føden blir lagt ned? Vi kan jo bare glemme å få flere barn vist dette skjer. For når vi reiser til kr.sund må vi ta ferge, blir alt flyttet til molde må vi ta ferge,bom,tunnel og kjøre over ett fjell.. Ambulansen er ikke noe sykehus ! de har ikke akutt medesiner som de kan trenge.. Vist noen trenger akutt keisersnitt rekker de i værstefall ikke frem, vist morkaken løsner er det jo nesten ikke håp! Så jeg skjønner virkelig ikke hvor logikken ligger i dette !!

Jeg er ikke i mot Molde, men jeg er helt i mot at Føden-barneavdeling og akutt skal bli flyttet til Molde !! Vi som bor i komunene utenfor kr.sund trenger dette sykehuse, vi vil ikke risikere våres eller isåfall barnet vårt sitt liv. pga noen idioter som mener at et stort sykehus i Molde er mye bedre. !! Og med tanke på at det andre nærmeste sykehus på Orkdal skal bli lagt ned.. Gjør det ikke så utrolig mye bedre !!

 

Sånn da har jeg fått ut litt sinne :) vil du lese mer om saken finner du det på Tk.no og http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Kristiansund-Norway/NEI-til-flytting-av-akuttfunksjoner/163451223685796

Du kan finne saken overalt egentlig. :) Så håper dere vil lese og si deres mening! :)

3 kommentarer - Blogg - 06.nov.2010 - 23:33 - Til toppen

Statusrapport uke 33+2

Termin: 22 Desember
♡ På vei: 33+2
♡ Igjen til termin: 7 +/-
♡ Kjønn: Det vet vi ikke.
♡ Utålmodig: Litt kanskje ;-)
♡ Hodet ned: Jepp, og det blir vell ned til den kommer ut :)
♡ Favoritt truse: hotpants/hipsters
♡ Aktivitet innenifra: Masse bevegelser og harde spark.
♡ Bestemt navn: Jepp, det har vi :)
♡ Vektøkning: 9 kg
♡ Vann i kroppen: Ja, mye på fotene.
♡ Kynnere: Har blitt en god del nå i det siste.
♡ Humør: Er svingete.
♡ Innkjøpsrapport: Alt det viktigste er i hus nå :)
♡ Strekkmerker: Ja, mye på brystene. Begynner å få noen småe på magen.
♡ Melk i brystene: Bare rå melk.
♡ Om fødselen: Gleder meg !
♡ Plager: Smerter i korseyggen,kynnere og bekkenet
♡ Oppegående: Nja...
♡ Sulten: Er veldig sulten, men blir alt for fort mett.
♡ Matkick: Ikke noe nå egentlig.
♡ Neste kontroll: 23 November
♡ Barneromstatus: Sover på samme rom som oss i begynnelsen.
♡ Sykehusbag pakket: Nei, men har begynt å tenke på den.

 

2 kommentarer - Mamma - 02.nov.2010 - 19:04 - Til toppen
hits