Innlegg skrevet av : Angelika Andersen,bør leses !!

Dette innlegget er skrevet av Angelika, som venter sitt første barn.
http://greenchocolate.blogg.no/ <- Besøk henne og legg igjen en kommentar !


Utdanning, karriere, jobb, bil, hus og evigvarende ungdom.
Hvor mange ganger har vi ikke hørt dette ? Dagens Norge fokuserer på at alle skal ha en utdanning, ha jobbet endel år, eie bil og hus. Sist men ikke minst så må vi få lov til å være ungdom frem til 30 års alderen. Følger vi da ikke denne strømmen så sliter vi. Ja da tenker jeg på unge mødre.

Kritikk fra alle kanter "Du får ikke festa da!" sier de til ei på 18. Regner med at vi alle er klare over dette. Hva med å gi oss en hyggelig kommentar som "Du er så tøff og ansvarlig" < for det er akkurat det vi er. Vi tar ansvaret, og fokuserer først og fremst på vårt barn. Er du ikke klar for å få barn fordi du ikke er klar til å risikere ditt "fest liv" så er det noe som kalles fremprovoserende abort- valget mellom liv og død, prevensjon og sunn fornuft ( Don't drink and bone( på norsk, Ikke drikk og ha sex)).

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt "Jammen hva skjer med utdanninga di når du får unge? Tviler på at du klarer å komme deg tilbake igjen til skolebenken!"
Det er et valg jeg måtte ta, kanskje fremtiden min vil vise at jeg ikke kan fullføre utdanninga mi? Kanskje jeg blir lege eller høyesteretts dommer? Det vil bare tiden vise. Motivasjon og støttende kommentarer for å fortsette er bare du og din partner som kan gi til deg.
En dag i fremtiden etter mange år med slit og jobb vil du kanskje høre "Du har vært flink" av en fremmed.

Det som er så fint med dette landet er at vi har en stipend ordning slik at det er mulig å fullføre skolen & ha barn itillegg.

Før i tiden var det faktisk helt normalt å få barn i 18 års alderen, i dag blir vi sett på som de idiotene / våghalsene som tar dette ansvaret. Samfunnet var så godt tilpasset til alle, enten du ville være en karriere kvinne eller ei husmor, hva skjedde? Hvorfor går vi ikke frem i tid istedenfor bak til steinalderen? De rettighetene vi hadde for 20 år siden burde vi ha hatt den dag i dag.
Mødre som er sammen med barnefar skulle hatt rett på penger de også, ikke bare alene mødre.

Slik at man skal få lov til å velge, karriere kvinne eller husmor. Vi må også ta med i beregningen at ikke alle er skolesmarte men sosialsmarte, som liker å pussle med sine egne ting i stedenfor skole og utdanning.

Barnet ditt skal ikke ha det dårligere enn andre barn, bare fordi du valgte å ta ansvar da du var ung. Du burde ikke bli straffet for å være ansvarlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits